Een "echte Bosch" aan de muur„ÄÄ

Trots licht Frank Bosch het kleurrijke schilderij dat hij geschilderd heeft toe. De kleuren, de stenen, het middengedeelte, alles heeft een bedoeling. Frank is een natuurtalent, hij heeft nog nooit les gehad in schilderen, het zit gewoon in hem. Frank: “Ik heb tekenen altijd al leuk gevonden en ook voor graffiti bleek ik aanleg te hebben.” Sinds vier jaar woont Frank in de woonvoorziening aan de Boschdijk. Daar was in de crea-ruimte het materiaal aanwezig om te schilderen. Maar hij heeft er ook de rust gevonden om zijn talent uit te bouwen. “Tot exposeren en verkopen van schilderijen is het nog niet gekomen. Ik heb wel een keer meegewerkt aan het project ‘Kunst in de wijk‚’. Maar stiekem hoop ik dat het in de toekomst mogelijk wordt er ook nog wat mee bij te verdienen”, zegt Frank.

Frank heeft een groot aantal jaren op straat had geleefd. Sinds hij aan de Boschdijk woont heeft hij zijn leven een positieve draai gegeven. Frank wil meer gaan werken aan zijn toekomst en wil activiteiten buiten de woonvoorziening gaan oppakken. Als eerste wil hij beginnen met een cursus om zijn schildertalent verder te kunnen ontwikkelen. “Ik wil technieken leren om mijn schilderkunst te verbeteren, ik wil bijvoorbeeld ook landschappen en portretten leren schilderen. En ook wil ik ontdekken of ik talent heb om met andere materialen te werken.”

Deze plannen bieden Frank veel meer dan alleen beter leren schilderen. Het is voor hem ook een manier om verder te herstellen en in beeld te komen door zijn talent en niet alleen door verslaving. De medewerkers van de woonvoorziening wachten in spanning af en hopen dat dat gaat lukken. Ondertussen ondersteunen ze Frank en willen zij hem helpen zijn droom waar te maken. Frank is daarom gevraagd om„ÄÄschilderijen te maken om„ÄÄonze locatie op De Grote Beek meer kleur te geven.