Header_Nieuwsbrief_NK_2020-1_144dpi
Nieuwsbrief nr. 36, 27 oktober 2021

Voorwoord: betere voornemens

Laten we het eens hebben over goede voornemens. Nu al, zal je denken, het is nog maar oktober! Ja, nu al. De zomer is definitief voorbij, de dagen worden korter en donkerder. Is dit niet een ideaal moment om plannen te maken voor een Nieuwe Kans in het komende jaar?
goede voornemens pt
Helder op het werk pt

Vijf signalen op de werkvloer die erop kunnen wijzen dat iemand gebruikt

Ongeveer één op de tien werkenden in Nederland worstelt met problemen door het gebruik van alcohol, drugs of medicijnen. Weet jij aan welke signalen je problematisch gebruik kunt herkennen? En als je de signalen ziet – maar er niet zeker van bent – hoe ga je dan het gesprek hierover aan?

Een Litouwse psychiater in de Brabantse verslavingszorg

“Ik was meteen verliefd op Nederland”
Konstantin Tucin vertelt over zijn weg naar Nederland en wat hij vindt van de Nederlanders. En over zijn iets te grote liefde voor frikadelbroodjes en kruidnoten...
litouwse psychiater in NL kruidnoten vk

Saskia worstelt met een alcoholverslaving

“Vrienden reageerden verbaasd, zij wisten niet dat ik stiekem mijn glazen aanvulde”
Saskia is 56 jaar oud. Ze is getrouwd, heeft twee zonen, een vaste baan en leuke vriendinnen. Saskia worstelt echter ook met een alcoholverslaving. Net als veel andere Nederlanders. Saskia: “Niet dat ik elke dag dronk of laveloos op bed lag, helemaal niet. Maar wanneer op donderdagmiddag mijn weekend begon, dacht ik maar aan één ding en dat was alcohol.” Dit is haar verhaal.
Saskia (56) worstelt met een alcoholverslaving

Waarom zware pijnstillers je pijn erger maken

Pijn kan je leven volledig beheersen en je enorm beperken. Als eenvoudige pijnstillers niet helpen, gaan veel mensen zware pijnstillers gebruiken. En wat veel mensen niet beseffen: voor een korte periode werken ze prima tegen de pijn, maar als je ze langer gebruikt, maken ze de pijn juist erger. Katinka Damen, psycholoog en projectleider van de behandeling voor aanhoudende pijn en medicijnverslaving bij NK, lost deze raadselachtige paradox voor je op…
langdurige pijn alarm pt

Ernstig verslaafd aan ‘wondermiddel’ GHB

"Als je 24 uur per dag onder invloed of bewusteloos bent, is het lastig om helder naar je eigen leven te kijken”

Onderzoeker Harmen Beurmanjer legt uit hoe dat kan: dat je zo in de greep raakt van GHB dat zelfs in coma op de spoedeisende hulp belanden ‘routine’ wordt.
Beurmanjer.3097-Proefschrift 7.indd
JIM project

NK neemt deel aan JIM-aanpak

Een alternatief voor uithuisplaatsing van jongeren
Elke professional kent ze wel: jongeren die compleet vastgelopen zijn en ouders die ten einde raad zijn. Complexe situaties waarvoor uithuisplaatsing of een schorsing van school de enige oplossing lijkt. Nu is er een alternatief: JIM.
digitale intake

Vanaf nu digitale intake mogelijk bij NK

Na eerder dit jaar het cliëntportaal te hebben gelanceerd, is nu ook de digitale intake bij Novadic-Kentron live! Zo kunnen cliënten voor het intakegesprek voortaan zelf vanuit hun eigen vertrouwde omgeving en op eigen tempo de intakevragenlijst invullen. En blijft er tijdens het intakegesprek meer tijd over om dieper in te gaan op de hulpvraag.
duurzaamheid fietsen 4

Zonnepanelen, rookvrije terreinen en een fietsplan

Zo werkt NK aan duurzame zorg
Novadic-Kentron is een duurzaam gezonde organisatie. Dit blijkt uit onze vitale teams, ons gezonde rendement en aan ons vermogen om nieuwe kansen te creëren. Duurzaam gezond betekent voor NK ook bijdragen aan duurzame zorg.

Blijf op de hoogte met onze gratis webinars

Wij delen graag onze kennis over verslavingszorg en verslavingskunde. Daarom organiseren we iedere eerste of tweede donderdag van de maand een gratis webinar van ongeveer 75 minuten. Bekijk snel het programma!
webinar
cijfers grafiek chart

Cijfers derde kwartaal 2021


In dit artikel vind je de belangrijkste cijfers tot en met het derde kwartaal van 2021.
Vacaturebanner nieuwsbrief
facebook instagram linkedin twitter