Actie Leef mee met MHC levert € 2.500 op!

Afgelopen weken is binnen en buiten NK actie gevoerd voor de collega’s en cliënten van Mental Health Caribbean (MHC), die in september getroffen zijn door orkanen Irma en Maria. MHC, een stichting op de BES-eilanden die is opgericht door NK, levert al enkele jaren succesvol geestelijke gezondheidszorg en verslavingszorg aan cliënten op Bonaire, Saba en Sint Eustatius. Hoewel Sint Maarten de zwaarste verwoestingen heeft ondergaan, zijn ook Saba en Sint Eustatius getroffen door het orkaangeweld, met veel materiële schade tot gevolg. Vanuit de Ondernemingsraad en Cliëntenraad van NK – gesteund door Managementteam en Bestuur –  is daarom het initiatief gekomen om onder collega’s en cliënten geld op te halen om de collega’s en cliënten van MHC te helpen. De teams ter plaatse weten precies waar de cliënten het meest behoefte aan hebben – van babykleertjes tot huisraad tot hulp bij reparaties – en kunnen dus heel specifiek en doelgericht helpen.

Deze actie heeft € 1.544 opgeleverd, mede dankzij een royale donatie van € 500 door Stichting Neos. een organisatie voor maatschappelijk werk in Eindhoven. Het eindbedrag wordt door NK verhoogd tot € 2.500! Hiermee hoopt NK bij te kunnen dragen aan Nieuwe Kansen voor collega’s en cliënten van de MHC, die dat nu zo hard nodig hebben!

Erik Jansen, directeur MHC: “Allereerst zijn wij natuurlijk erg blij dat door de collega’s en cliënten hier in Nederland gedacht wordt aan onze cliënten en medewerkers op Saba en Sint Eustatius. Ook een woord van dank aan Neos en NK die een forse bijdrage hebben gedaan. Met het geld dat is opgehaald, zullen we met name onze cliënten die het meest gedupeerd zijn gaan ondersteunen. Voor zowel Sint Eustatius en Saba zullen juist die cliënten die het hardst geraakt zijn door orkaan Irma hiervoor in aanmerking komen.”