Anita Witzier “kickt af” bij Novadic-Kentron

Najaar 2016 start het tweede seizoen van het programma Anita wordt opgenomen. Dit keer draait Anita Witzier een aantal maanden mee binnen Novadic-Kentron en leeft ze mee met onze cliënten en medewerkers. De kijker ziet hoe het leven eraan toe gaat in een wereld die voor buitenstaanders onbekend is, maar waarover mensen wel een (vaak negatief) oordeel hebben. Onze organisatie ziet het als belangrijke taak om de negatieve, meestal op vooroordelen gebaseerde beeldvorming over verslaving bij te stellen en het stigma te doorbreken. Wij zien Anita wordt opgenomen daarvoor als een uitstekend podium en werken dan ook graag mee.

“Onbekend maakt onbemind”

Anita Witzier: “Ik hoop dat door dit programma meer begrip ontstaat voor verslaafden. Er is vaak een eenzijdig beeld over mensen met een verslaving of over de oorzaken hiervan. Onbekend maakt onbemind. Doordat ik in de verslavingszorg meedraai, zie, hoor en voel ik wat deze mensen doormaken.”

In dit seizoen van Anita wordt opgenomen komen diverse vragen aan bod: Wat betekent het om verslaafd te zijn? Kan een verslaving iedereen overkomen? Is verslaving een ziekte? Hoe gaat de buitenwereld ermee om? Hoe worden verslaafden geholpen? Welke invloed heeft verslaving op het dagelijkse leven en bestaat er een leven zonder?

Eerste seizoen Anita wordt opgenomen wint vakprijs

Het eerste seizoen van Anita wordt opgenomen, gemaakt bij GGz Centraal, was een groot succes en heeft bovendien op 7 maart de vakprijs TV-Beelden 2016 in de wacht gesleept. Deze prijs wordt toegekend door een onafhankelijke vakjury, bestaande uit programmamakers, producenten, regisseurs, acteurs, eindredacteuren, enzovoorts. Anita wordt opgenomen was winnaar in de categorie Beste reality. Anita Witzier was bijzonder verheugd met de prijs: “Dankzij Anita wordt opgenomen hebben we de cliënten in de psychiatrie een stem en een gezicht kunnen geven. Ik wil deze prijs opdragen aan die mensen. Zij hebben de moed gehad om zich van een heel kwetsbare kant te laten zien.” Wij gaan ervan uit dat seizoen 2, dat nu opgenomen wordt binnen Novadic-Kentron, ook veelbekeken en goed gewaardeerd zal worden.

Dit najaar op NPO1

Anita wordt opgenomen wordt geproduceerd door Skyhigh TV in samenwerking met de KRO-NCRV. De serie is in het najaar te zien bij de KRO-NCRV op NPO 1.