Congrestival F-ACT into the Future een groot succes

Congrestival F-ACT into the Future was een groot succes. Maar liefst 650 mensen dachten op 22 september in het Parktheater in Eindhoven na over de toekomst van F-ACT. Dit jaar werd het congres georganiseerd door Novadic-Kentron en de GGzE. Dit jaar was een ander congres dan anders. Het was een waar ‘congrestival’. Daarin was het beste van een congres en een festival gecombineerd. Zo waren er veel sprekers met een heel interessant verhaal, maar was er ook veel ruimte om elkaar te inspireren en te brainstormen over de toekomst.

Leuke reacties

De eerste reacties over het congrestival waren hartverwarmend. De deelnemers waren erg te spreken over het aanbod van sprekers maar ook over de frisse opzet van de dag. De vrije keuze op de dag zelf viel in goede aarde. Net als de ruime mogelijkheid om met elkaar in gesprek te gaan.

The Future

Hoe de toekomst er uit gaat zien? Dat is na dit congrestival nog niet helemaal duidelijk. Er is geen uitgestippeld pad ontstaan voor de route die we moeten gaan lopen. Dat was ook niet de opzet én uiteraard kan het ook niet. De toekomst laat zich niet zo makkelijk vangen.

Wat in alle lezingen en gesprekken wel duidelijk naar voren kwam is dat we het sámen moeten doen. Samen met alle zorgaanbieders, samen met andere instellingen en organisatie maar zeker ook samen met de cliënten, naasten en de directe omgeving. En daarvoor is op het congres een mooi begin gemaakt. Op naar The Future!

Anita wordt opgenomen

Een van de sprekers was Anita Witzier. In een interview met dagvoorzitter Elsbeth de Ruiter vertelde zij over de opnamen van het programma Anita wordt opgenomen. De eerste serie werd opgenomen bij GGZ Centraal, de tweede over de verslavingszorg bij Novadic-Kentron. Van deze tweede serie van zes afleveringen is de eerste te zien op maandag 3 oktober aanstaande, NPOP 1, 22.00 uur.

 

Foto: Bram Saeys; GGzE F-ACT Into The Future Congres Schouwburg Eindhoven 2016