Geslaagde kick-off BRABANT WERKtZEKER 

Vanochtend waren zeven Brabantse zorg- en welzijnsorganisaties -SMO Traverse, Oosterpoort, NEOS, GGZ Breburg, SMO Breda, Combinatie Jeugdzorg en RIBW Brabant- bij NK te gast voor de officiële start van BRABANT WERKtZEKER. Het doel van dit samenwerkingsverband is om de instroom en zij-instroom van nieuwe medewerkers te bevorderen en medewerkers die al bij de aangesloten organisaties werken voor zorg en welzijn te behouden. In zijn welkomstwoord zei NK-bestuurder Walther Tibosch verheugd te zijn met dit initiatief. “NK staat ook voor Nieuwe Kansen. Ik heb er alle vertrouwen in dat we met deze verbintenis het verschil kunnen maken en zo kansen bieden aan alle medewerkers van de aangesloten instellingen.”

Vervolgens blikte Harry Crielaars (voorzitter van de stuurgroep en bestuurder van SMO Traverse Tilburg) terug op het ontstaan van BRABANT WERKtZEKER. “We hoefden het wiel niet uit te vinden, omdat in Gelderland al een vergelijkbaar project bestond. Toch hebben we een jaar lang keihard gewerkt om BRABANT WERKtZEKER van de grond te krijgen. Vandaag gaan we officieel van start. Het gaat in dit samenwerkingsverband om vertrouwen. En dat heb ik de afgelopen periode altijd volop ervaren. We gaan samen het beste neerzetten om onze werknemers binnenboord te houden. Dat gebeurt met de steun van alle Ondernemingsraden.” Harry wilde niet iedereen bedanken, omdat hij dan ongetwijfeld mensen zou vergeten. Een uitzondering maakte hij voor kartrekker Nicolette Horn, die vervolgend getrakteerd werd op een groot applaus. De laatste spreker was Erik-Jan Zwiep, HR Manager bij Novadic-Kentron, die de voordelen van BRABANT WERKtZEKER aan de hand van een powerpointpresentatie  op een rijtje zette.

De officiële start werd gemarkeerd met de ‘opening’ door Nicolette van de nieuwe website www.brabantwerktzeker.nl, die vandaag live is gegaan. Aansluitend zetten alle bestuurders van de deelnemende instellingen hun handtekening onder het samenwerkingsakkoord. Daarmee was BRABANT WERKtZEKER een feit. De medewerkers van de betrokken instellingen gaan daar met zijn allen nog veel profijt van hebben!

Inmiddels is bekend dat ook Bureau Maks partner wordt binnen BRABANT WERKtZEKER.

Op de foto tekent Walther Tibosch namens Novadic-Kentron.