Is mijn kind verslaafd?

Alcohol, cannabis, gamen, xtc: het lijkt wel alsof kinderen veel makkelijker dan vroeger in contact komen met verslavende middelen. Experimenteren hoort bij het volwassen worden, maar soms loopt het uit de hand. Problemen met school of werk en ruzie met ouders zijn dan vaak het gevolg.

Verslaving bij kinderen en jongeren

Maakt u zich zorgen of uw kind verslaafd is? Verslaving is geen kwestie van ‘ja’ of ‘nee’, maar van een schaal. Uw kind kan inderdaad afhankelijk of verslaafd worden aan alcohol, drugs of gamen.

Maar omdat een kind nog jong is, zijn de slechte gewoontes nog niet vastgeroest in de hersenen. Uw kind kan wel verslaafd zijn, maar dat heeft nog weinig sporen achtergelaten. Na behandeling kan de toekomst van uw kind er dan ook weer heel goed uit zien.

Advies en voorlichting voor ouders

Er zijn verschillende mogelijkheden om te overleggen over uw kind! Lees hier meer over advies en voorlichting voor ouders.

Hulp als uw kind verslaafd is

Bij Nieuwe Kansen Jeugd, ons speciale aanbod voor jongeren van 12 tot 24 jaar, behandelen we alle problemen met afhankelijkheid en verslaving bij jongeren.

  • Als uw kind wel risico loopt, maar nog niet verslaafd is, bieden we preventie.
  • Als u kind wel al verslaafd is, veel problemen heeft en intensieve hulp nodig is, dan is ook ambulante behandeling of opname mogelijk. We pakken dan niet alleen de verslaving van uw kind aan, maar ook de andere problemen, waarbij we ook nadrukkelijk kijken naar het traject na de behandeling (wonen, werken, opleiding, enzovoorts).

Bekijk hier uitgebreide informatie over Nieuwe Kansen Jeugd.

Het verhaal van…