Medische heroïnebehandeling

Als u al heel lang verslaafd bent aan heroïne of andere opiaten zoals morfine, en eerdere behandelingen hebben niet geholpen, dan kunt u misschien meedoen aan medische heroïnebehandeling. U krijgt dan onder medisch toezicht dagelijks een vaste hoeveelheid heroïne. Hierdoor verbetert uw leven en wordt uw gezondheid beter.

Interviews met deelnemer heroïnebehandeling

Wilt u van deelnemers zelf horen wat zij vinden van medische heroïnebehandeling? Lees hier dan een interview over medische heroïnebehandeling, of bekijk hier het filmpje van een andere deelnemer.

Doel

  • Medische heroïnebehandeling vindt plaats onder toezicht van een arts.
  • U gebruikt de heroïne in een veilige en rustige omgeving, op vaste tijdstippen op de medische heroïne unit.
  • U hoeft niet meer de hele dag bezig te zijn met ‘scoren’, dus uw leven wordt stabieler.
  • Daarnaast werken we aan uw lichamelijke en geestelijke gezondheid.
  • Als u stabieler en gezonder bent, kunt u samen met uw casemanager werken aan andere doelen, bijvoorbeeld zelfstandig wonen, meer contacten met anderen of schulden oplossen.

Aanmelding

Als u al in behandeling bent bij een methadonpost van Novadic-Kentron, kunt u mogelijk ook meedoen aan medische heroïnebehandeling. Geef dat dan aan bij de medewerkers van de methadonpost, bij de verslavingsarts of bij medewerkers van de medische heroïnebehandeling. Zij bekijken dan of u aan de voorwaarden voldoet.

Als u meer informatie wilt, kunt u die stellen aan uw behandelaar bij Novadic-Kentron, de verslavingsarts, medewerkers van de methadonpost of medewerkers van de medische heroïnebehandeling.