Home > Hulp en advies > Medische heroïnebehandeling

Medische heroïnebehandeling

Als u langdurig verslaafd bent aan heroïne (of andere opiaten, zoals morfine) en eerdere behandelingen hadden geen succes, dan komt u mogelijk in aanmerking voor medische heroïnebehandeling. Bij medische heroïnebehandeling krijgt u onder medisch toezicht dagelijks een vaste hoeveelheid heroïne voorgeschreven. Hierdoor verbetert de kwaliteit van uw leven en wordt uw gezondheid stabieler.

Interviews met deelnemer heroïnebehandeling

Wilt u van deelnemers zelf horen hoe zij de medische heroïnebehandeling ervaren en hoe hun leven er nu uitziet? Lees hier dan een interview over medische heroïnebehandeling, of bekijk hier het filmpje van een andere deelnemer.

Doel

Medische heroïnebehandeling vindt plaats onder toezicht van een arts en in een veilige en rustige omgeving, op vaste tijdstippen op de medische heroïne unit. U hoeft niet meer de hele dag bezig te zijn met ‘scoren’, dus uw leven wordt stabieler. Daarnaast werken we aan uw lichamelijke en geestelijke gezondheid. Als uw leven en uw gezondheid stabieler zijn, kunt u onder begeleiding van uw casemanager werken aan andere doelen, bijvoorbeeld op het gebied van wonen, werk, sociale contacten of financiën.

Aanmelding

Cliënten die in behandeling zijn bij een methadonpost van Novadic-Kentron, kunnen in aanmerking komen voor de medische heroïnebehandeling. Als u mee wilt doen aan de behandeling, kunt u dit aangeven bij medewerkers van de methadonpost, bij de verslavingsarts of bij medewerkers van de medische heroïnebehandeling. Zij bekijken dan of u aan de voorwaarden voldoet.

Als u meer informatie wilt, kunt u die stellen aan uw behandelaar bij Novadic-Kentron, de verslavingsarts, medewerkers van de methadonpost of medewerkers van de medische heroïnebehandeling.