Na de behandeling

Om na uw behandeling terugval te voorkomen en uw herstel verder door te zetten, zijn er een aantal mogelijkheden, zowel binnen als buiten Novadic-Kentron. Tijdens uw behandeling kunt u met uw Verantwoordelijk Behandelaar bespreken wat voor u de beste optie is. Voor meer informatie of aanmelding kunt u terecht bij uw Verantwoordelijk Behandelaar.

Terugvalpreventie

De cursus Terugvalpreventie helpt u om in het dagelijks leven toe te passen wat u tijdens uw behandeling bij Novadic-Kentron heeft geleerd. U leert wat voor u risicosituaties zijn en hoe u met die situaties om kunt gaan. Ook leert u wat u kunt doen als u toch terugvalt en hoe u dan uw gebruik zo snel mogelijk weer onder controle krijgt.

Zelfhulpgroep

Zelfhulpgroepen zijn kleine groepen van mensen die hetzelfde probleem delen en bij elkaar onderlinge steun en (h)erkenning vinden. Op de website www.zelfhulpverslaving.nl vindt u meer informatie over deze en andere zelfhulpgroepen. In de regio Zuidoost-Brabant kunt u terecht bij het zelfhulpnetwerk. Ook binnen NK zijn zelfhulpgroepen: de ervaringsgroepen. Deze worden gegeven door ervaringswerkers: oud-cliënten van NK die anderen willen helpen.

Vrijwilligerswerk

Sommige ex-verslaafden willen graag anderen helpen en zo iets positiefs te doen met hun eigen ervaringen. Binnen Novadic-Kentron kunt u dan bijvoorbeeld overwegen om ervaringswerker te worden en andere cliënten te helpen bij hun herstel. Ook kunt u lid worden van de Cliëntenraad.