Ondersteuning van ervaringswerkers

Bij NK kunt u ook hulp krijgen van mensen die zelf een verslaving hebben gehad. Zij weten precies weten wat u meemaakt.  Hieronder leest u wat er mogelijk is.

Samen herstellen

Bij Samen herstellen krijgt u voor, tijdens en na uw behandeling ondersteuning van een ervaringswerker: dit is een (ex-)cliënt van Novadic-Kentron die een training heeft gevolgd om anderen te helpen. Samen herstellen geeft u langdurige ondersteuning, bijvoorbeeld in de contacten met uw hulpverleners of familie. Ook vindt u begrip en erkenning bij de ervaringswerker. En ten slotte kan de ervaringswerker u hoop en optimisme geven: de vrijwilliger is namelijk al goed bezig met zijn of haar eigen herstel en kan voor u een voorbeeld zijn. De ervaringswerker helpt u om eigen regie en kracht te ontwikkelen, zodat u verder kan herstellen. Vraag aan uw behandelaar naar ondersteuning van Samen herstellen of neem contact op met de afdeling Advies en Informatie:

E-mail: hulp@novadic-kentron.nl
Telefoon: 073-689 90 90

Ervaringsgroep

De ervaringsgroep is een praatgroep voor iedereen die problemen heeft door een verslaving. In de ervaringsgroep kunnen mensen instromen die nog verslaafd zijn, maar ook mensen die niet meer verslaafd zijn en die hun ervaringen rondom hun herstel willen delen. Ook oud-cliënten en mensen die (nog) geen cliënt zijn van NK kunnen meedoen aan de ervaringsgroep. De groepen bestaan uit ongeveer tien tot twaalf deelnemers en worden begeleid door twee vrijwilligers die hersteld zijn van hun verslaving. De ervaringsgroepen vinden plaats in alle grote steden in Brabant (op de locaties van NK). U kunt zich telefonisch of per mail aanmelden voor de ervaringsgroep.

Waar en wanneer deelnemen aan ervaringsgroep

Bergen op Zoom: maandag van 13.30 – 15.30 uur, Zuid-Oostsingel 45
Breda: maandag van 10.00 – 12.00 uur, Korte Raamstraat 3
Breda: vrijdag van 19.00 – 21.00 Verlengde Poolseweg 2
Den Bosch: informatie volgt
In Roosendaal: momenteel geen ervaringsgroep
Tilburg: informatie volgt

E-mail: herstel@novadic-kentron.nl
telefoonnummer 06-83 03 25 34.

Zelf ervaringswerker worden?

(Ex-)cliënten van Novadic-Kentron die hun ervaringskennis willen inzetten om anderen te helpen, kunnen instromen in een coachingsgroep. Daarin worden ze getraind in het inzetten van hun ervaringskennis. Maar er zijn ook andere mogelijkheden, zoals lid worden van de Cliëntenraad .

Waar en wanneer deelnemen aan coachingsgroep

Bergen op Zoom: maandag van 11.00 – 13.00 uur, Zuid-Oostsingel 45
Breda: donderdag van 13.00 – 15.00 uur, Korte Raamstraat 3
Tilburg: dinsdag van 13.00 – 14.30 uur, Jan Wierhof 14
Den Bosch: vrijdag van 12.00 – 14.00 uur, Rompertsebaan 12
Andere locaties: informatie volgt

Meer informatie:

Bergen op Zoom: ruud.hager@novadic-kentron.nl
Breda: ruud.hager@novadic-kentron.nl
Den Bosch: rovanna.srigopal@novadic-kentron.nl
Eindhoven:  frits.van.de.sanden@novadic-kentron.nl
Tilburg: charles.dorpmans@novadic-kentron.nl