Home > Hulp en advies > Ondersteuning van ervaringswerkers

Ondersteuning van ervaringswerkers

Bij NK kunt u ook hulp krijgen van mensen die zelf een verslaving hebben gehad. Zij weten precies weten wat u meemaakt.  Hieronder leest u wat er mogelijk is.

Belangrijke mededelingen in verband met corona

Ervaringsgroepen

Tot nader orde is het alleen mogelijk om bij een online ervaringsgroep aan te sluiten. Graag vooraf aanmelden, dit kan telefonisch. Wacht niet tot het laatste moment met aanmelden alstublieft.

Online groep donderdag 10.00 – 12.00 uur aanmelden bij de ervaringsmedewerker
Jan 06-22 62 64 53

Online groep maandag 13.30 – 15.30 uur aanmelden bij de ervaringsmedewerker
Daniëlle 06-53 59 34 65

Hopelijk tot gauw bij de online ervaringsgroep!

Coachingsgroepen

Tot nader orde zijn alle coachingsgroepen online. Mocht je willen deelnemen aan de coachingsgroep, stuur dan een mail naar de verantwoordelijke in de regio waar je zou willen deelnemen. Dan nemen we contact met je op voor een kennismakingsgesprek wanneer de groepen weer doorgaan.

Bergen op Zoom: ruud.hager@novadic-kentron.nl
Breda: ruud.hager@novadic-kentron.nl
Den Bosch: rovanna.srigopal@novadic-kentron.nl
Eindhoven:  frits.van.de.sanden@novadic-kentron.nl
Tilburg: charles.dorpmans@novadic-kentron.nl

Samen herstellen

Bij Samen herstellen krijgt u voor, tijdens en na uw behandeling ondersteuning van een ervaringswerker: dit is een (ex-)cliënt van Novadic-Kentron die een training heeft gevolgd om anderen te helpen. Samen herstellen geeft u langdurige ondersteuning, bijvoorbeeld in de contacten met uw hulpverleners of familie. Ook vindt u begrip en erkenning bij de ervaringswerker. En ten slotte kan de ervaringswerker u hoop en optimisme geven: de vrijwilliger is namelijk al goed bezig met zijn of haar eigen herstel en kan voor u een voorbeeld zijn. De ervaringswerker helpt u om eigen regie en kracht te ontwikkelen, zodat u verder kan herstellen. Vraag aan uw behandelaar naar ondersteuning van Samen herstellen of neem contact op met de afdeling Advies en Inschrijving:

E-mail: hulp@novadic-kentron.nl
Telefoon: 073-689 90 90

Ervaringsgroep

De ervaringsgroep is een praatgroep voor iedereen die problemen heeft door een verslaving. In de ervaringsgroep kunnen mensen instromen die nog verslaafd zijn, maar ook mensen die niet meer verslaafd zijn en die hun ervaringen rondom hun herstel willen delen. Ook oud-cliënten en mensen die (nog) geen cliënt zijn van NK kunnen meedoen aan de ervaringsgroep. De groepen bestaan uit ongeveer tien tot twaalf deelnemers en worden begeleid door twee vrijwilligers die hersteld zijn van hun verslaving. De ervaringsgroepen vinden plaats in alle grote steden in Brabant (op de locaties van NK). U kunt zich telefonisch of per mail aanmelden voor de ervaringsgroep.

E-mail: herstel@novadic-kentron.nl
telefoonnummer 06-83 03 25 34.

Let op: momenteel alleen online groep! 

Zelf ervaringswerker worden?

(Ex-)cliënten van Novadic-Kentron die hun ervaringskennis willen inzetten om anderen te helpen, kunnen instromen in een coachingsgroep. Daarin worden ze getraind in het inzetten van hun ervaringskennis. Maar er zijn ook andere mogelijkheden, zoals lid worden van de Cliëntenraad .