In Memoriam Herman Kuijpers

Op vrijdag 24 mei ontvingen wij het droevige bericht dat Herman Kuijpers in de nacht van donderdag op vrijdag op 67-jarige leeftijd na een langdurige ziekteperiode is overleden. Herman was vanaf 1 december 2009 tot eind 2017 op voordracht van de Cliëntenraad lid van de Raad van Toezicht van Novadic-Kentron.

Herman was een hulpverlener in hart en nieren. Hij was onder andere actief als jeugdwelzijnswerker in de jeugdbescherming, als medisch maatschappelijk werker en als sociaal-psychiatrisch therapeut. Later zette Herman zijn ruime kennis en ervaring in voor de opleiding van jonge hulpverleners als senior lecturer Sociale Studies, als staflid van de minor Verslavingskunde van de Fontys hogeschool en als supervisor/coach.

Daarnaast was Herman volop actief in het maatschappelijke leven. Bij onze organisatie binnen de Raad van Toezicht, maar ook bij Combinatie Jeugdzorg en Bijzonder Jeugdwerk Brabant als lid van de klachtencommissie. Binnen zijn woonplaats Asten/Heusden was hij onder meer voorzitter van de dorpsraad Heusden. Voor al die maatschappelijke functies ontving hij de koninklijke onderscheiding Lid in de orde van Oranje Nassau. Wij herinneren ons Herman als een hartelijke, bevlogen en toegewijde man die zeer betrokken was bij onze organisatie, onze medewerkers en vooral onze cliënten. Wij denken vol respect aan Herman en zijn dankbaar voor wat hij twee zittingsperiodes binnen de Raad van Toezicht heeft betekend voor Novadic-Kentron.

Wij wensen familie en vrienden van Herman heel veel sterkte bij het verwerken van het overlijden van Herman.

Namens MT, Raad van Toezicht, Cliëntenraad, medewerkers en cliënten van Novadic-Kentron,

Walther Tibosch, Bestuurder NK

Ton Kessels, Voorzitter Raad van Toezicht