Laatste update: 24 september 2021

Onze organisatie baseert haar beleid op de richtlijnen en maatregelen van de regering en het RIVM. Op de website van het RIVM kun je alle landelijke maatregelen én de actuele informatie teruglezen.

We bekijken samen wat het meest passend is qua behandeling: face-to-face, online of een combinatie

Sinds de start van de coronapandemie vindt onze hulpverlening zoveel mogelijk online en digitaal plaats, bijvoorbeeld via onze online behandelomgeving en via beeldbellen. Hierdoor konden én kunnen we de zorg aan onze cliënten blijven garanderen én continueren. Cliënten ontdekten hierdoor ook de voordelen van online behandeling: zelfstandig werken aan jouw doelen en opdrachten op een moment dat het jou uitkomt en vanuit je eigen vertrouwde omgeving praten met je behandelaar.

Inmiddels zijn de coronamaatregelen wat versoepeld en is er weer meer face-to-face contact en behandeling op locatie mogelijk. We bespreken graag met jou wat je wensen en behoeften zijn en bekijken samen wat voor jou het meest passend is qua behandeling: face-to-face, digitaal of een combinatie.

Groepsbehandelingen kunnen weer face-to-face plaatsvinden.

Dit verwachten we van jou als je onze locaties bezoekt:

 • We vragen iedereen die onze locatie bezoekt de volgende hygiënische voorzorgsmaatregelen te treffen:
  • direct bij binnenkomst in het gebouw de handen desinfecteren;
  • tijdens verblijf de handen regelmatig wassen met water en zeep;
  • hoesten en niezen in de binnenkant van de elleboog;
  • papieren zakdoekjes gebruiken en deze weggooien na gebruik;
  • geen handen schudden;
  • elkaar de ruimte geven en indien gewenst, afstand houden tot elkaar (anderhalve meter).
 • Als je klachten hebt zoals verkoudheid, hoesten, keelpijn, benauwdheid en/of verhoging, kun je onze locaties niet bezoeken. Dit geldt voor iedereen. Heb je klachten, laat je dan zo snel mogelijk testen door de GGD om een besmetting met het coronavirus uit te kunnen sluiten.
 • Als uit een test blijkt dat je het coronavirus hebt opgelopen en je bent in de twee weken daarvoor op een locatie van NK geweest, meld dit dan alstublieft bij ons. Wij kunnen dan extra in de gaten houden of de cliënten of medewerkers met wie je in contact bent geweest, ook klachten krijgen en verdere besmettingen proberen te voorkomen.
 • Om in een kliniek voldoende afstand te kunnen houden, is het mogelijk dat we het bezoek moeten doseren, of aan cliënten vragen hun bezoek buiten de afdeling te ontvangen. Informeer bij de betreffende afdeling naar de mogelijkheden en richtlijnen.

Bovenstaande maatregelen zijn nodig om de verspreiding van het coronavirus te beperken. Dat is een maatschappelijke verantwoordelijkheid die alle Nederlanders samen dragen. Wij rekenen op je begrip!

Testservice drugs

De inloopspreekuren voor de testservice in Eindhoven, Helmond, Den Bosch, Oss, Tilburg, Breda en Roosendaal zijn weer geopend. Je hoeft dus geen afspraak meer te maken. Klik hier voor meer informatie en de huidige openingstijden per locatie.

Meer ondersteuning nodig?

Heb je behoefte aan contact tijdens de coronacrisis? Bekijk hier de beschikbare hulpdiensten buiten NK.