NK trots op Anita wordt opgenomen

Met toenemende waardering en trots, zo blijkt uit de reacties binnen NK, hebben onze medewerkers gekeken naar ‘Anita wordt Opgenomen’. En veel Nederlanders met ons: de zes afleveringen trokken tussen de 800.000 en 1,1 miljoen kijkers. De serie werd gemiddeld gewaardeerd met een 7,8. Onze waardering groeide op momenten dat alle helden hun verhaal vertelden aan Anita Witzier. Over hun strijd met hun verslaving en hun weg naar herstel. Vaak gelukkig nog omringd door familie en vrienden, maar soms een eenzame strijd. En onze trots groeide omdat zij altijd op de hulp en steun konden rekenen van onze vakkundige medewerkers en ervaringsdeskundigen. 

Wie goed naar dit programma kijkt, ziet en hoort hoeveel motivatie nodig is om de verleidingen van verslaving te weerstaan. Diegenen die die motivatie kunnen opbrengen en weten vast te houden, mogen intens trots op zichzelf zijn. Wij hopen dat ze het kunnen zijn en ook daadwerkelijk zijn.

Het was mooi om te zien dat onze medewerkers het opbrengen om steeds weer met de cliënten op zoek te gaan naar Nieuwe Kansen en hen daarbij ondersteunen. Ondanks de teleurstelling omdat er ook terugval was, bleven ze samen aan de slag met het herstel van onze cliënten. Onze mensen hebben gezien dat hun werk ertoe doet en het verschil kan maken. Daar zijn we als organisatie trots op.

‘Anita wordt Opgenomen’ was vooral bedoeld om het stigma rond verslaving te doorbreken en het vaak negatieve beeld bij te stellen. Verslaving is iets dat iedereen kan overkomen. Maar ook wilden we laten zien dat mensen het tij kunnen keren, zeker als ze op tijd hulp vragen. Wij zijn ervan overtuigd dat de mooie beelden en de indringende gesprekken daaraan positief hebben bijgedragen. Daar zijn we trots op. We willen alle cliënten en collega’s bedanken die meegewerkt hebben aan de serie. En KRO/NCRV en Skyhigh TV voor de prettige samenwerking. En Anita Witzier om hoe zij is: een professionele televisiepersoonlijkheid die vanuit een oprechte belangstelling en uiterst integer de gesprekken met onze mensen heeft gevoerd.

Anita wordt opgenomen is nog een jaar te zien via NPO Uitzending gemist.