NK trots op zeer geslaagde Hunker-tournee

Gisteren was de laatste voorstelling van de Hunker-tournee in de Verkadefabriek in Den Bosch. Ruim 300 bezoekers waren getuige van de laatste uitvoering van de succesvolle theatervoorstelling, die eerder te zien was in volle theaterzalen in Eindhoven, Helmond, Oss, Breda, Bergen op Zoom en Tilburg. Wat een geweldige prestatie van Coup Cura! Fantastisch acteerwerk en twee geweldige zangsolo’s van Boy Ooteman en Karin Jessica Jansen. Prima muzikale ondersteuning van “onze” Wim Reijnen. Overweldigende en indrukwekkende visuele elementen, waarin regisseur Eefje Suijkerbuijk een prominente rol heeft gespeeld, net als de mannen van de techniek. En last but not least, een magistraal script van Eva Knibbe. Allen zeer bedankt.

NK kijkt vol trots terug op Hunker. We zijn overstelpt met complimenten en positieve reacties. Bekijk hier een kleine bloemlezing van mails, LinkedIn- en Facebookberichten (link) die we ontvingen, zowel van NK-medewerkers als externen. Uiteindelijk hebben 1.300 mensen Hunker beleefd. We hopen dat de voorstelling de toeschouwers aan het denken heeft gezet, zodat zij nu op een andere manier naar verslaafden kijken. Want met dat doel is Hunker gemaakt: destigmatisering. Bestaande voordelen en taboes bespreekbaar maken en doorbreken, zodat verslaafden gezien worden als mensen die het tij kunnen keren en ze weer mee kunnen doen in de samenleving. Daar wil NK dit jaar een bijdrage aan leveren.

We hopen dat meer mensen de gelegenheid krijgen Hunker te bekijken. Dat werd ook veel genoemd: dit moet je op scholen, opleidingen en binnen andere organisaties laten zien. Dat gebeurt in ieder geval voor leerlingen van het Koning Willem I college, waar op 23 februari Hunker nogmaals gespeeld wordt. We proberen hier ook nog plaatsen te krijgen voor NK-collega’s en ketenpartners die Hunker gemist hebben. Om meer mensen te bereiken, waren we blij dat vertegenwoordigers van andere verslavingsinstellingen en andere theatermakers Hunker gezien hebben. En de media, getuige het fraaie artikel van Paul Roovers in het Brabants Dagblad.

Dat zal helpen om Coup Cura nog vaker te kunnen bewonderen, waar ook in Nederland. Heb je plannen en zie je mogelijkheden om Hunker ook te laten uitvoeren:  stuur even een mailtje naar hunker@novadic-kentron.nl en wij brengen je graag in contact met Coup Cura.

Klik hier voor een interview met Marcella Mulder, ervaringsdeskundige en teamleider herstelondersteunende zorg bij NK, over haar ervaringen met stigma, vooroordelen en taboes in haar verslaafde leven maar ook nu.

Regisseur Eefje Suijkerbuijk met NK organisator Cor Verbrugge