NK voert videobellen in recordtempo in

Ondanks de coronacrisis blijft onze organisatie zich maximaal inspannen om onze cliënten een passende behandeling te bieden. Een van de zaken die daartoe zo snel mogelijk is gerealiseerd is video- of beeldbellen. Met behulp van onze leveranciers ClientICT en Minddistrict is -met succes- hard gewerkt om videobellen met de laptops mogelijk te maken. Hiervoor gaan we gebruik maken van de volgende applicaties: Microsoft Teams en Minddistrict.  Minddistrict is een toepassing die de persoonlijke route naar herstel van mensen ondersteunt met technologie, van preventie tot nazorg.

Om videobellen te realiseren heeft Cliënt ICT Groep 1300 tijdelijke zogenaamde E1 licenties, inclusief Microsoft Teams uitgerold en geautoriseerd. Daarna heeft Cliënt ICT Groep een aantal aanpassingen doorgevoerd op de laptops en er is een update doorgevoerd in de Citrix-omgeving, waardoor de medewerkers van Novadic-Kentron gebruik kunnen maken van deze applicaties binnen Citrix.

Vele medewerkers zijn inmiddels aan het videobellen met hun cliënten. We horen daar veel positieve verhalen over. Microsoft Teams en Minddistrict draaien ‘als een zonnetje’ en zorgen ervoor dat we onze cliënten op afstand kunnen behandelen en begeleiden.