Meld je aan voor onze webinars en blijf op de hoogte!

Novadic-Kentron is dé expert voor verslavingszorg en verslavingskunde in Brabant. En die kennis delen we graag. Met collega’s, maar ook met andere organisaties, professionals en partners binnen én buiten Brabant. Want samen weten we meer.

Daarom organiseren we voortaan iedere eerste of tweede donderdag van de maand een gratis webinar van ongeveer 75 minuten. Hierin praten deskundige sprekers van binnen én buiten NK je bij over tal van relevante en actuele onderwerpen.

Nieuwsgierig welke sprekers en onderwerpen er dit najaar op het programma staan? Bekijk hieronder het programma en schrijf je snel in voor de sessies die het beste bij jou passen!

NovaKennis programma najaar 2021

Donderdag 7 oktober van 16:00 – 17:15 uur | NovaKennis: Stoptober, op naar een rookvrije GGZ

Dit webinar staat in het teken van Stoptober, op naar een rookvrije GGZ. Anton van Balkom, aanjager van de rookvrije ggz, vertelt je alles wat je wilt weten over roken en over de weg naar een rookvrije zorg. Lars Roffelsen, verpleegkundige bij de Forensische Verslavingsafdeling van Novadic-Kentron, sluit aan om zijn ervaringen vanuit de praktijk te delen. Hoe maken wij onze NK-locaties rookvrij en hoe motiveren wij cliënten én medewerkers om te stoppen met roken? Je hoort het allemaal tijdens deze online NovaKennis-sessie.

Meld je aan!

 

Donderdag 11 november van 16:00 – 17:15 uur | NovaKennis: De laatste inzichten in GHB-verslaving en een effectieve aanpak ervan

In deze online NovaKennis-sessie praten we je bij over de laatste ontwikkelingen rondom GHB, GHB-verslaving en de aanpak ervan. Aan het woord zijn onderzoeker Harmen Beurmanjer en preventiewerker Alex van Dongen, beiden gespecialiseerd in het onderwerp GHB. Hoe ontstaat een GHB-verslaving, welke schadelijke gevolgen heeft het en waar moet je rekening mee houden bij de aanpak van deze verslaving? Je hoort het allemaal tijdens deze online NovaKennis-sessie op donderdag 11 november.

Meld je aan!

 

Donderdag 2 december van 16:00 – 17:15 uur | NovaKennis: Praktische handvatten bij autisme & verslaving

Marc Bosma en Johan van Zanten zijn beiden GZ-psycholoog bij Novadic-Kentron. Sinds 2008 delen zij hun belangstelling voor de vraag hoe mensen met autisme en een verslavingsprobleem passend ondersteund kunnen worden bij het versterken van grip op hun leven. Hun ervaringen in de dagelijkse praktijk in combinatie met kennis over effectieve verslavingsbehandeling delen ze graag met jou in deze online NovaKennis-sessie van 75 minuten.

Meld je aan!