Novadic-Kentron verandert van stichting naar bv

Sinds 2019 is Novadic-Kentron onderdeel van het netwerk van Zorg van de Zaak. Binnenkort wordt op basis van de eerdere afspraken een vervolgstap gezet in de bestuurlijke integratie. Daarvoor wordt de rechtsvorm van NK veranderd van een stichting in een besloten vennootschap (bv). Hierdoor wordt bundeling van onze krachten nog beter mogelijk.

De omzetting van stichting naar bv heeft geen gevolgen voor het zorgaanbod van Novadic-Kentron. De inhoud van onze behandeling blijft hetzelfde: voor onze cliënten verandert er dus niets. Ook voor de medewerkers blijft alles bij het oude, behalve voor het bestuur. Ons bestuur en de Raad van Toezicht worden onderdeel van de leiding van het netwerk van Zorg van de Zaak. Dagelijkse en operationele leiding van NK ligt in handen van het netwerkteam NK. Dit team bestaat uit de huidige directeuren en programmamanagers.

De omzetting van stichting naar bv heeft geen invloed op onze maatschappelijke doelstelling. Dit ligt ook vast in de statuten van de organisatie. Een positief rendement en gezonde reserves zijn natuurlijk belangrijk, maar dat rendement en die reserves mogen en kunnen alleen worden ingezet voor de zorg.

Het formele moment van omzetting zal naar verwachting plaatsvinden in het derde kwartaal van 2021.