Janneke van Vijfeijken, verpleegkundige

“Ik werkte vroeger als adviseur bij een bank, maar toen ik besefte dat ik daar niet gelukkig werd, ben ik een opleiding gaan volgen tot verpleegkundige. Via een leer-werktraject ben ik terechtgekomen bij Novadic-Kentron, waar ik inmiddels alweer zes jaar werk. Mensen reageren vaak met: “Wow, heftig!” maar ik vind het vooral leuk en op een positieve manier uitdagend.

Wat ik een groot voordeel vind aan het werken als verpleegkundige binnen de verslavingszorg, is dat de focus niet ligt op het verpleegtechnisch handelen, maar dat je vooral veel bezig bent met het begeleiden en ondersteunen van cliënten. De cliënten op de afdeling waar ik werk, hebben naast een ernstige verslaving vaak ook psychische problemen, deze combinatie vind ik erg interessant. Ik wil graag het verhaal achter de persoon horen. Als verpleegkundige lever je een belangrijke bijdrage aan het leef- en werkklimaat op de afdeling, zodat cliënten zich hier prettig voelen en hun behandeling goed wordt ondersteund. We werken in teamverband en dat vind ik als teamplayer erg prettig. Iedereen kan zichzelf zijn, je krijgt veel eigen verantwoordelijkheid en we vullen elkaars sterke kanten heel goed aan. Ik ben een doener, een ander is meer een denker: zo kun je op elkaar terugvallen en samen oplossingen bedenken als je een uitdaging tegenkomt. Ook het contact met de leidinggevenden, artsen en psychiaters is heel prettig, iedereen is toegankelijk en onze bijdrage wordt echt gewaardeerd. Je staat er nooit alleen voor.

Als je hier wilt werken, moet je best sterk in je schoenen staan, je grenzen kunnen aangeven en van aanpakken houden. En je moet geïnteresseerd zijn in mensen. Als dat bij je past, is het echt een heel boeiende werkplek, met heel veel variatie en veel sociaal contact met de cliënten en met je collega’s binnen het team. Ik heb nooit spijt gehad van mijn carrièreswitch.”

Meer horen over werken als verpleegkundige bij NK?

Bekijk hier de video van een van onze andere verpleegkundigen, Geert.

Geïnteresseerd in deze functie?

We hebben regelmatig vacatures voor verpleegkundige. Bekijk hier de actuele vacatures!