Staande ovatie voor Coup Cura

Gisteren was de première van de theatervoorstelling Hunker, op verzoek van NK gemaakt en gespeeld door Coup Cura. Hunker gaat over verslaving, stigma’s en taboes. Coup Cura slaagde er, voor een bomvolle Podiumzaal van het NatLab, in om die thema’s op een voortreffelijke wijze op het toneel te brengen in een bonte mengeling van toneel, theaterelementen en fraaie muziek. Bij dat laatste ondersteund door ‘onze’ Wim Reijnen. Het daverende applaus na afloop was dan ook meer dan terecht.  

Aansluitend bedankte Walther Tibosch Coup Cura en sprak hij enkele woorden tot de bezoekers. Wethouder Renate Richters wilde eenzelfde boodschap brengen, maar was wegens ziekte afwezig. Hij legde uit dat Hunker gemaakt is voor 2018, ‘Jaar van Destigmatisering’. Walther hoopt zo een aanzet te geven tot een Brabant-brede beweging tegen vooroordelen en taboes. “Ik hoop dat Hunker de steen in de vijver is die die beweging op gang brengt. En dat we aan het eind van 2018 tevreden terug kunnen kijken op de meters die we gemaakt hebben.”  

In de met een drankje en een hapje opgeluisterde ‘nazit’ waren zowel van NK-mensen als van ketenpartners louter lovende woorden te horen. Deze, van auteur Ralph Mohren, ontvingen we per mail en willen we jullie niet onthouden:   

Ik heb genoten van een geweldige voorstelling vanavond in het Natlab. Mooi spel, prachtige muziek en een ontroerend verhaal. Moet er echt even over nadenken wat ik nou allemaal gezien heb. 

Je kunt je nog aanmelden voor Hunker, maar ben er snel bij want vol = vol, via Hunker@novadic-kentron.nl  

 

15 januari  Cacaofabriek Cacaokade 1 Helmond
16 januari  Lievenkamp Raadhuislaan 14 Oss
17 januari  Podium Bloos Speelhuislaan 151 Breda
18 januari  De Maagd Grote Markt 32 Bergen op Zoom
22 januari  De Nieuwe Vorst Willem II straat 49 Tilburg
23 Januari Verkadefabriek Boschdijkstraat 45 Den Bosch

Inloop 18.30 uur, aanvang voorstelling 19.00 uur, vanaf 20.15 uur feestelijke afsluiting tot ca. 21.30 uur.

Klik hier voor een link naar een interview met Marcella Mulder, ervaringsdeskundige en teamleider Herstelondersteunende zorg van Novadic-Kentron over haar ervaringen met het thema.