Terugblik op bijkomweekend voor naasten bij Kloosterhotel ZIN

Als je een partner, ouder of kind hebt die worstelt met een verslaving, komt ook je eigen leven steeds meer in de greep van het gebruik. Er komt veel op je schouders terecht, waardoor zorgen voor jezelf soms moeilijk is. In samenwerking met Kloosterhotel ZIN organiseerde Novadic-Kentron daarom in juni een bijzonder bijkomweekend voor naasten.

Tijdens dit weekend konden naasten bijkomen van alle huiselijke stress, de accu opladen en in een veilige omgeving ervaringen delen met anderen. Tijdens de verschillende gesprekken en meditatiemomenten stond compassie – voor jezelf én voor de ander – centraal. In de gesprekken kwam naar voren dat naasten zich niet of zelden begrepen en gezien voelen door de hulpverlening. Initiatieven als deze zijn daarom hard nodig. Het weekend bracht de deelnemers veel goeds. “Ik ben weer gaan voelen”, “Ik sta niet alleen” en “Er zit veel compassie in mij, ook voor mezelf”, waren enkele van de gehoorde reacties.

Ook voor de begeleiders van het weekend (Frans Croonen (ZIN), Yvonne Ruhl en Bernard van ‘t Klooster) hebben de woorden compassie en zingeving weer een nieuwe klank gekregen in het licht van de ervaringen van de deelnemers. Samen met ZIN hopen we op een vervolg waarvan veel naasten gebruik kunnen maken. Dit bijkomweekend werd gefinancierd door Stichting Sobriëtas, waardoor naasten tegen zeer lage kosten konden deelnemen.

Lees hier meer over ons hulpaanbod voor naasten

ZIN bijkomweekend

Van links naar rechts: Frans Croonen (ZIN), Yvonne Ruhl en Bernard van ‘t Klooster (beiden van NK Preventie)