Verslavingsreclassering start met herstelgericht taakstrafproject bij FC Eindhoven

Vanwege de coronamaatregelen konden er het afgelopen anderhalf jaar veel minder taakstraffen worden uitgevoerd. Om deze achterstand in te halen, ging onze verslavingsreclassering zelf op zoek naar nieuwe projecten. Zo ontstond een mooie samenwerking met voetbalclub FC Eindhoven.

Samen met Springplank 040 en het Leger des Heils is de verslavingsreclassering van Novadic-Kentron gestart met herstelgerichte taakstraf  bij FC Eindhoven voor onze cliënten. Je kunt denken aan kleedkameronderhoud, grasmaaien, kantines verven, vuil opruimen, enzovoorts. Cliënten van de verslavingsreclassering kunnen hierdoor opnieuw een werkritme ervaren. Een zinvolle inzet van de taakstraf biedt zo meerwaarde voor de re-integratie van cliënten.

Tijdens de taakstraf gaat Springplank – als daar behoefte aan is – met de cliënten in gesprek om in beeld te brengen wat hun wensen en behoeften zijn na het afronden van de taakstraf. Wat willen ze bereiken en wat kunnen wij daarin voor hen betekenen? Vervolgens kan Springplank begeleiding bieden om een dagbestedingstraject of op den duur een betaalde baan te vinden. Door de taakstraf een vervolg te geven in een langer traject, verminderen we de kans op recidive en kunnen mensen werken aan hun toekomst.

Meer weten?

We hopen dit project spoedig uit te kunnen breiden naar andere sportclubs. Heeft u interesse? Neem dan contact op met Stephan Quint, projectbeheerder Verslavingsreclassering bij NK, via s.quint@svg.reclassering.nl.