Novadic-Kentron is dé expert voor verslavingszorg en verslavingskunde in Brabant. En die kennis delen we graag. Met collega’s, maar ook met andere organisaties, professionals en partners binnen én buiten Brabant. Want samen weten we meer.

Daarom organiseren we iedere eerste of tweede donderdag van de maand een gratis webinar van ongeveer 75 minuten. Hierin praten deskundige sprekers van binnen én buiten NK je bij over tal van relevante en actuele onderwerpen.

Nieuwsgierig welke sprekers en onderwerpen er op het programma staan? Bekijk hieronder het programma en schrijf je snel in voor de sessies die het beste bij jou passen!

AGENDA

intergenerationele overdracht

NovaKennis: Intergenerationele overdracht van verslavingsproblemen

donderdag 6 oktober van 16:00 tot 17:15 uur

Kinderen van ouders met een verslaving lopen een aanzienlijk risico om op latere leeftijd zelf ook problemen te ontwikkelen. Tijdens dit webinar zoomen we samen met drs. Dorine van Namen en senior preventiewerker Yvonne Rühl in op de gevolgen van verslaving voor de omgeving en de impact die het kan hebben op naasten. Ook gaan we het hebben over wat helpt om die vicieuze cirkel te doorbreken.

Meld je aan!

  enter

E-health

NovaKennis: E-health in de verslavingszorg

donderdag 3 november van 16:00 tot 17:15 uur

E-health is niet meer weg te denken uit de ggz en de verslavingszorg. Het biedt talloze mogelijkheden in de behandeling én preventie van psychische of verslavingsproblemen. Ben jij benieuwd naar de laatste ontwikkelingen en innovaties op het gebied van e-mental health en wil jij weten wat het meest recente onderzoek zegt over de effectiviteit van online behandeling? Schrijf je dan snel in voor dit NovaKennis webinar!

Meld je aan!

  enter

WEBINARS TERUGKIJKEN

Heb je een NovaKennis-sessie gemist en wil je deze graag terugkijken? Via onderstaande linkjes kun je de webinars (per onderwerp) terugkijken wanneer het jou uitkomt.

NovaKennis: Virtual reality in de verslavingszorg

2 juni 2022

Virtual Reality, oftewel VR, wordt steeds vaker ingezet in de gezondheidszorg en ook in de verslavingszorg zien we steeds meer toepassingen. Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden van virtual reality voor de behandeling van verslaving? Bekijk dit webinar en laat je inspireren!

Bekijk het webinar

NovaKennis: ADHD en verslaving

7 april 2022

Ongeveer één op de vier mensen die hulp zoekt bij een verslaving heeft ADHD. Hoe komt het nu dat ADHD en verslaving zo vaak samen voorkomen? En wat betekent deze dubbele diagnose voor het behandeltraject? Je ontdekt het tijdens dit webinar.

Bekijk het webinar

NovaKennis: Huiselijk geweld en middelenmisbruik

10 maart 2022

Alcoholverslaving geeft een grotere kans op huiselijk geweld. Hoe komt het eigenlijk dat alcohol agressie lijkt uit te lokken? En wat kunnen wij eraan doen om de uitlokkende factoren beter in beeld te krijgen en de aanpak rondom huiselijk geweld te verbeteren? Je ontdekt het tijdens dit webinar.

Bekijk het webinar

NovaKennis: Herstel en ervaringskennis in de verslavingszorg

3 februari 2022

Ontdek welke factoren het herstel kunnen bevorderen of juist belemmeren, wat het effect is van deelname aan ervaringsgroepen op de motivatie voor herstel en hoe je als hulpverlener nog meer herstelondersteunend kunt werken.

Bekijk het webinar

NovaKennis: Middelengebruik in de jeugdzorg

13 januari 2022

Ontdek alle do’s en don’ts voor zowel jeugdhulpverleners als beleidsmakers om bij te dragen aan middelenpreventie in de jeugdhulp.

Bekijk het webinar

NovaKennis webinar autisme & verslaving

NovaKennis: Praktische handvatten bij autisme & verslaving

2 december 2021

Ontdek hoe je mensen met autisme en een verslavingsprobleem passend kunt ondersteunen bij het versterken van grip op hun leven.

Bekijk het webinar

NovaKennis webinar Stoptober terugkijken

NovaKennis: Stoptober, op naar een rookvrije GGZ

7 oktober 2021

Alles wat je wilt weten over roken, over de schadelijke gevolgen ervan voor de gezondheid en over de weg naar een rookvrije zorg.

Bekijk het webinar