NovaKennis webinars

Novadic-Kentron is dé expert voor verslavingszorg en verslavingskunde in Brabant. En die kennis delen we graag. Met collega’s, maar ook met andere organisaties, professionals en partners binnen én buiten Brabant. Want samen weten we meer.

Daarom organiseren we iedere eerste of tweede donderdag van de maand een gratis webinar van ongeveer 75 minuten. Hierin praten deskundige sprekers van binnen én buiten NK je bij over tal van relevante en actuele onderwerpen.

Nieuwsgierig welke sprekers en onderwerpen er dit najaar op het programma staan? Bekijk hieronder het programma en schrijf je snel in voor de sessies die het beste bij jou passen! Het programma voor 2022 wordt binnenkort bekendgemaakt.

Webinarprogramma najaar 2021

NovaKennis webinar GHB

NovaKennis: De laatste inzichten in GHB-verslaving en een effectieve aanpak ervan

donderdag 11 november van 16:00 tot 17:15 uur – dit webinar is al geweest

GHB-experts Harmen Beurmanjer (onderzoeker) en Alex van Dongen (preventiewerker) praten je bij over de laatste ontwikkelingen rondom GHB. Hoe ontstaat een GHB-verslaving, welke schadelijke gevolgen heeft het en waar moet je rekening mee houden bij de aanpak van deze verslaving?

NovaKennis webinar autisme & verslaving

NovaKennis: Praktische handvatten bij autisme & verslaving

donderdag 2 december van 16:00 tot 17:15 uur

Hoe kun je mensen met autisme en een verslavingsprobleem passend ondersteunen bij het versterken van grip op hun leven? Marc Bosma en Johan van Zanten zijn beiden GZ-psycholoog bij NK en gespecialiseerd in het onderwerp autisme & verslaving. Ze delen hun ervaringen in de dagelijkse praktijk in combinatie met kennis over effectieve verslavingsbehandeling graag met jou in deze online NovaKennis-sessie van 75 minuten.

Meld je aan!

  enter

Webinars terugkijken

NovaKennis webinar Stoptober terugkijken

NovaKennis: Stoptober, op naar een rookvrije GGZ

Anton van Balkom, aanjager van de rookvrije ggz, vertelt je alles wat je wilt weten over roken en over de weg naar een rookvrije zorg. Lars Roffelsen, verpleegkundige bij de Forensische Verslavingsafdeling van Novadic-Kentron, sluit aan om zijn ervaringen vanuit de praktijk te delen. Hoe maken wij onze NK-locaties rookvrij en hoe motiveren wij cliënten én medewerkers om te stoppen met roken? Je hoort het allemaal tijdens deze online NovaKennis-sessie.

Bekijk het webinar