Vrijwilligers gezocht voor ervaringswerk en Cliëntenraad!

NK zoekt vrijwilligers die hun ervaringen met verslaving en herstel willen inzetten om andere cliënten te helpen. Je hoeft niet te zijn behandeld bij NK, maar wel ervaring hebben met verslaving. Je hoeft nog niet helemaal hersteld te zijn: daar kunnen we aan werken.

Als ervaringswerker kun je bijvoorbeeld aan de slag als herstelmedewerker (waarbij je cliënten ondersteunt bij hun herstel), als gastheer of gastvrouw, maar ook bijvoorbeeld op afdelingen binnen NK. Dit kan een zeer zinvolle stap zijn in je herstel, en een opmaat naar een betaalde baan buiten of zelfs binnen NK. Voorkennis is niet nodig: je wordt stap voor stap getraind om aan de slag te kunnen als vrijwilliger.

Als je wel bekend bent met NK, kun je ook gaan werken bij de Cliëntenraad, want deze is dringend op zoek naar nieuwe leden. De Cliëntenraad komt op voor de belangen van alle cliënten en denkt mee over het beleid van NK. Lid zijn van de Cliëntenraad kan ook een stap zijn in je herstel. Via het werken voor de Cliëntenraad worden veel vaardigheden getraind, zoals overleggen, plannen, adviseren en samenwerken. Ook bouwt je aan een netwerk, wat de kans op een (betaalde) baan vergroot.

Spreekt werken als vrijwilliger bij NK je aan? Mail naar herstelpunt.nieuwe-kansen@novadic-kentron.nl of naar cr@novadic-kentron.nl of reageer op onze vacature!