Home > Hulp en advies > Licht Verstandelijk Beperkten

De afdeling LVB (Licht Verstandelijk Beperkten)

De afdeling LVB is er voor mensen met een licht verstandelijke beperking. Op de afdeling LVB leert u om beter met uw verslaving om te gaan.

Op de afdeling LVB gaat de therapie wat langzamer. Ook herhalen we de informatie vaker. Zo kunt u het makkelijker begrijpen.

De informatie in de therapie is soms moeilijk voor mensen met een verstandelijke beperking. Daarom vertellen we de informatie op een andere manier. Zo kan iedereen het volgen.

Hoe gaat de behandeling?

Op de afdeling LVB wordt u opgenomen. Dit betekent dat u hier dag en nacht bent. Op de afdeling LVB krijgt u bijvoorbeeld deze soorten therapie:

Terugvalpreventie
Hier leert u omgaan met ‘zucht’ (het gevoel dat u drugs of alcohol wilt gebruiken). Zo valt u niet terug in uw verslaving.

Motivatie Workshop
Waar doet u het voor, deze opname?

Thema
Dit kan over verschillende dingen gaan. Bijvoorbeeld over hobby‚’s vinden, oefenen met solliciteren, naar de bibliotheek gaan of omgaan met post. Ook leert u bijvoorbeeld strijken, een lamp repareren of een taart bakken.

Training Sociale Vaardigheden (Goldstein)
Hier leert u om beter met anderen om te gaan. U leert hoe u een praatje maakt als u iemand nog niet kent. Ook leert u “nee zeggen” en omgaan met complimenten.

Wat kunt u op de afdeling doen?

Op de afdeling LVB kunt u veel dingen doen. Bijvoorbeeld:

Sport

LVB sport

Tuin

LVB tuin

Crea

LVB crea

Elke dag begint met een dagopening. U vertelt hoe u heeft geslapen en wat u gaat doen vandaag.

LVB dagopening en sluiting

Ook kunt u bij de dagopening vertellen wanneer u iets moet regelen of doen. De begeleiding kan u hierbij helpen, als dat nodig is.

Aan het einde van de dag zitten we met de groep bij elkaar. Dit is de dagsluiting. Bij de dagsluiting vertelt u over uw dag. Iedereen moet meedoen aan de dagopening en dagsluiting.

U kunt ook werken als u bent opgenomen. We hebben een fietsenproject, een tuin en een boerderij waar u kunt gaan werken. Dit moet u altijd eerst overleggen met uw persoonlijk begeleider.

LVB overleg

Wilt u meer weten over de afdeling LVB? Neem dan contact met ons op!