De afdeling LVB (Licht Verstandelijk Beperkten)

De afdeling LVB is er voor mensen met een licht verstandelijke beperking. Op de afdeling LVB leert u om beter met uw verslaving om te gaan.

Op de afdeling LVB gaat de therapie wat langzamer. Ook herhalen we de informatie vaker. Zo kunt u het makkelijker begrijpen.

Hoe gaat de behandeling?

Op de afdeling LVB wordt u opgenomen. Dit betekent dat u hier dag en nacht bent. Op de afdeling LVB krijgt u bijvoorbeeld deze soorten therapie:

Terugvalpreventie
Hier leert u omgaan met ‘zucht’. Zucht is het gevoel dat u drugs of alcohol wilt gebruiken. Als u goed omgaat met zucht, valt u niet terug in uw verslaving.

Motivatie Workshop
Waar doet u het voor, deze opname?

Thema
Dit kan over verschillende dingen gaan. Bijvoorbeeld over hobby’s vinden, oefenen met solliciteren, naar de bibliotheek gaan of omgaan met post. Ook leert u bijvoorbeeld strijken, een lamp repareren of een taart bakken.

Training Sociale Vaardigheden (Goldstein)
Hier leert u om beter met anderen om te gaan. U leert hoe u een praatje maakt als u iemand nog niet kent. Ook leert u “nee zeggen” en omgaan met complimenten.

Wat kunt u op de afdeling doen?

Op de afdeling LVB kunt u veel dingen doen. Bijvoorbeeld:

Sport

LVB sport

Tuin

LVB tuin

Crea

LVB crea

Elke dag begint met een dagopening. U vertelt hoe u heeft geslapen en wat u gaat doen vandaag.

LVB dagopening en sluiting

Ook kunt u bij de dagopening vertellen wanneer u iets moet regelen of doen. De begeleiding kan u hierbij helpen.

Aan het einde van de dag zitten we met de groep bij elkaar. Dit is de dagsluiting. Bij de dagsluiting vertelt u over uw dag. Iedereen moet meedoen aan de dagopening en dagsluiting.

U kunt ook werken als u bent opgenomen. We hebben een fietsenproject, een tuin en een boerderij waar u kunt gaan werken. Dit moet u altijd eerst overleggen met uw persoonlijk begeleider.

LVB overleg

Wilt u meer weten over de afdeling LVB? Neem dan contact met ons op!