Home > Hulp en advies > Online behandeling

Online behandeling van Novadic-Kentron

Bij online behandeling werkt u achter uw eigen computer, waar en wanneer u wilt, aan de opdrachten die deel uitmaken van uw behandeling. Via berichten (e-mail) heeft u contact met uw behandelaar. Online behandeling wordt bij NK altijd gecombineerd met gesprekken. Online behandeling wordt vergoed door de zorgverzekeraar (u betaalt wel uw eigen risico).

Nieuwe cliënt? Doe de zelftest.
Bestaande cliënt? Direct inloggen.

Aanmelden

U kunt zich aanmelden voor (gecombineerde) online behandeling door een zelftest over uw middelengebruik in te vullen. U krijgt dan advies over aanmelding en behandeling, en of online behandeling voor u de beste oplossing is. Als u zich al heeft aangemeld voor online behandeling, kunt u direct inloggen.

Voor wie is online behandeling geschikt?

  • Voor nieuwe cliënten en bestaande cliënten.
  • Cliënten die al in behandeling zijn, kunnen de behandeling (deels) online voortzetten.
  • Als u online ondersteuning kunt gebruiken bij andere problemen die van invloed zijn op uw verslavingsbehandeling, zoals moeite met (in)slapen, sombere stemming enzovoorts.

Na aanmelding

Na aanmelding en intake krijgt u een individueel behandelplan. Als u akkoord gaat met het behandelplan, start de behandeling. Op de online behandeling zijn dezelfde regelingen van toepassing (over bijvoorbeeld klachten en privacy) als op reguliere behandelingen.

Hoe werkt online behandeling?

  • U logt in op een speciale behandelsite met een eigen inlogcode en wachtwoord. De beveiliging is van hetzelfde niveau als dat van internetbankieren.
  • Op de site kunt u aan de slag door de informatie te lezen en oefeningen te maken.
  • Vervolgens stuurt u de oefening naar de persoonlijke behandelaar.
  • De behandelaar reageert binnen drie dagen op dit bericht.

Behandelmodules

Er zijn op dit moment online behandelmodules voor cliënten die problemen hebben met middelengebruik (bijvoorbeeld alcohol, cannabis of slaap- en kalmeringsmiddelen (benzo‚’s)) en ook is er een nazorgprogramma voor een latere fase van de behandeling.

Efficiënt én effectief

Online behandeling is niet alleen efficiënt, maar ook bewezen effectief. Onderzoek heeft aangetoond dat met online behandeling dezelfde resultaten bereikt worden als met (alleen) gesprekken. Online behandeling gebeurt met dezelfde zorgvuldigheid als behandeling via gesprekken. Uw behandeling wordt door een vertrouwde behandelaar met ervaring in de verslavingzorg uitgevoerd.

Mening van een cliënt over online behandeling

“Ik vind online behandeling een fantastische vorm van hulpverlening. Ik hoef mijn baas niets uit te leggen, kan eraan werken zo vaak ik wil en leer een heleboel over mezelf. Elke twee, drie dagen kruip ik een half uur achter mijn pc. Ik werk de opdrachten uit, waarna een behandelaar er online op reageert. Zo kreeg ik een helder beeld van mijn valkuilen, zodat ik die voortaan kan voorkomen.”

Meer weten over ehealth?

Online behandeling is een vorm van ehealth. Lees hier meer over wat ehealth precies is.

Het verhaal van…

Meer weten?

Als u meer wilt weten over de online behandeling, kunt u ons mailen op online.behandeling@novadic-kentron.nl.