Home > Hulp en advies > Online behandeling

Online behandeling van Novadic-Kentron

Online behandeling is een volwaardige behandeling, vanuit de eigen vertrouwde omgeving. Online behandeling is ook beschikbaar voor de directe omgeving van cliënten. Let op: behandeling die uitsluitend online plaatsvindt, is bij NK (nog) niet mogelijk. We bieden online behandeling altijd aan in combinatie met gesprekken met een behandelaar.

Aanmelden

U kunt zich aanmelden voor (gecombineerde) online  behandeling door een zelftest over uw middelengebruik in te vullen. U krijgt dan advies over aanmelding en behandeling, en of online behandeling voor u de beste oplossing is.

Doe meteen de zelftest online behandeling.

Bestaande cliënt

Als u zich al heeft aangemeld voor online behandeling, kunt u direct inloggen.

Ga direct naar de inlogpagina.

Wat is online behandeling ?

Online behandeling is een volwaardige en beproefde behandeling die ook vergoed wordt door de zorgverzekeraar (u betaalt wel uw eigen risico). U werkt achter uw computer, waar en wanneer u wilt, aan de opdrachten die deel uitmaken van uw behandeling. Via berichten (e-mail) heeft u contact met uw behandelaar. Als dat nodig is, kan ook altijd een gesprek gepland worden.

“Ik vind online behandeling een fantastische vorm van hulpverlening. Ik hoef mijn baas niets uit te leggen, kan eraan werken zo vaak ik wil en leer een heleboel over mezelf. Elke twee, drie dagen kruip ik een half uur achter mijn pc. Ik werk de opdrachten uit, waarna een behandelaar er online op reageert. Zo kreeg ik een helder beeld van mijn valkuilen, zodat ik die voortaan kan voorkomen.”

Voor wie is online behandeling geschikt?

  • Voor nieuwe cliënten en bestaande cliënten.
  • Cliënten die zich al aangemeld hebben of al in behandeling zijn, kunnen de huidige behandeling online voortzetten.
  • Combinatie van online behandeling met nieuwe of al gestarte face-to-facebehandeling (behandeling met gesprekken).
  • Als u online ondersteuning kunt gebruiken bij andere problemen die van invloed zijn op uw verslavingsbehandeling, zoals moeite met (in)slapen, sombere stemming enzovoorts.

Online behandeling ook geschikt voor omgeving cliënten

Behalve voor cliënten zelf, is online behandeling ook bedoeld voor mensen uit de directe omgeving van de cliënten. U krijgt adviezen over omgaan met iemand die te veel drinkt of gebruikt. Ook wordt bekeken hoe u de gevolgen van het middelengebruik voor uw eigen leven kunt verminderen.

Na aanmelding

Na aanmelding en intake krijgt u een individueel behandelplan. Als u akkoord gaat met het behandelplan, start de behandeling. Op de behandeling zijn dezelfde regelingen van toepassing (over bijvoorbeeld klachten en privacy) als op reguliere behandelingen.

Hoe werkt online behandeling?

  • U logt in op een speciale behandelsite met een eigen inlogcode en wachtwoord. De beveiliging is van hetzelfde niveau als dat van internetbankieren.
  • Op de site kunt u aan de slag door de informatie te lezen en oefeningen te maken.
  • Vervolgens stuurt u de oefening naar de persoonlijke behandelaar.
  • De behandelaar reageert binnen drie dagen op dit bericht.

Behandelmodules

Er zijn op dit moment online behandelmodules voor cliënten die problemen hebben met middelengebruik (bijvoorbeeld alcohol, cannabis of slaap- en kalmeringsmiddelen (benzo‚’s)) en ook is er een nazorgprogramma voor een latere fase van de behandeling. Daarnaast is er een module voor partners, familie en vrienden van verslaafden.

Efficiënt én effectief

Online behandeling is niet alleen efficiënt, maar ook bewezen effectief. Onderzoek heeft aangetoond dat met online behandeling dezelfde resultaten bereikt worden als met (alleen) gesprekken.

Online behandeling gebeurt met dezelfde zorgvuldigheid als face-to-facebehandeling. Uw behandeling wordt door een vertrouwde behandelaar met ervaring in de verslavingzorg uitgevoerd.

Meer weten over ehealth?

Online behandeling is een vorm van ehealth. Lees hier meer over wat ehealth precies is.

Het verhaal van…

Meer weten?

Als u meer wilt weten over de online behandeling, kunt u ons mailen op online.behandeling@novadic-kentron.nl.