Praktische informatie voor een opname

Hieronder vindt u praktische informatie over een opname bij Novadic-Kentron. U leest hier algemene informatie over een opname.

Telefoneren

Voor zakelijke telefoontjes kunt u op de afgesproken tijden de aanwezige leentelefoon gebruiken. U kunt natuurlijk ook met uw eigen mobiele telefoon bellen. In verband met uw behandeling bent u wel beperkt bereikbaar.

Bewegingsvrijheid

Wij hebben vaste afspraken over naar buiten gaan de eerste twee weken van uw opname. In deze eerste twee weken zijn de vrijheden zeer beperkt of mag u helemaal niet naar buiten (dit gaat altijd in overleg met de arts van de afdeling en het team). Dit is voor uw eigen veiligheid: uw lichaam kan dan nog zeer sterk reageren op de behandeling en het stoppen of minderen van uw gebruik.

Post

U kunt tijdens uw opname post ontvangen en versturen. Let op: het is niet toegestaan spullen te bestellen via internet en deze per post bij de kliniek aan te laten leveren.

Bezoekuren en telefoonnummers Klinische Zorg

Als u wilt, kunt u uw familie en relaties op de hoogte brengen van de bezoekdagen en -uren en de juiste telefoonnummers. Deze informatie krijgt u bij de opname.

Wat moet u meenemen?

U moet de volgende zaken meenemen:

  • identiteitsbewijs;
  • verzekeringspapieren van uw ziektekostenverzekering;
  • een medicatieoverzicht: het is belangrijk dat u dit opvraagt bij uw apotheek en dit overzicht bij opname meeneemt, anders kunnen wij u geen medicatie verstrekken;
  • voldoende geld (maar niet te veel) voor onder andere de borgsom voor uw sleutels (€ 10) en persoonlijke boodschappen;
  • toiletartikelen;
  • sportkleding;
  • voldoende kleding: de kleding hoeft niet gemerkt te zijn, omdat u uw persoonlijke was op de afdeling kunt doen. Beddengoed, badhanddoeken en washandjes worden verstrekt. U heeft een beperkte ruimte in een hang- en legkast, dus beperk de hoeveelheid kleding.

Daarnaast kunt u nog denken aan:

  • boeken of tijdschriften;
  • mobiele telefoon (er kunnen op afdelingen individuele afspraken gelden over gebruik van de telefoons).

Nota bene: op alle afdelingen van Novadic-Kentron is WiFi beschikbaar.

Wat kunt u niet meenemen?

Alcohol, drugs, gebruiksattributen zoals spuiten en wapens zijn niet toegestaan in en rondom onze locaties. Neem ook geen grote tv of andere (grote) meubelstukken mee. Voorwerpen die door de begeleiding als risicovol worden ervaren, kunnen worden opgeborgen voor de veiligheid van u, medecliënten en begeleiding.

Omdat er slechts beperkte parkeergelegenheid is, adviseren wij u om uw auto thuis te laten.

Het is goed de kliniek te zien als een ziekenhuisopname voor mensen met een verslavingsprobleem. Wat u meeneemt naar een ziekenhuis, kunt u ook meenemen naar onze klinieken.

Wilt u meer informatie?

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met uw persoonlijk begeleider of contactpersoon. Wij wensen u een succesvolle behandeling!