Wachttijden

Hieronder vindt u de wachttijden bij Novadic-Kentron.

  • De aanmeldingswachttijd is het aantal weken tussen het moment dat u een eerste afspraak maakt voor een intakegesprek tot het moment dat u voor de intake terecht kan.
  • De behandelingswachttijd is het aantal weken tussen de intake en de start van de behandeling.

Verslavingszorg valt onder de geestelijke gezondheidszorg (GGZ). Uw behandeling kan vallen binnen de zogenoemde BasisGGZ (minder intensieve zorg) of de Specialistische GGZ (intensieve zorg). De wachttijden zijn niet afhankelijk van de diagnose die u krijgt (meestal alcohol-, drugs- of gedragsverslaving) en ook niet van de zorgverzekeraar die u heeft.

Hoe moet ik de wachttijden lezen?

De wachttijden worden genoemd in weken en laten zien waar u ongeveer rekening mee moet houden. Maar door allerlei oorzaken (bijvoorbeeld een onjuiste verwijsbrief of tijdelijk grote drukte op een bepaalde locatie) kan de wachttijd toch afwijken. We kunnen u, als u dat wilt, dan een intake en/of behandeling op een andere locatie aanbieden. Bespreek dit met de medewerker die u inschrijft, dan kijken we samen met u wat mogelijk is.

Aanmeldingswachttijden

Dit zijn de wachttijden op 1 september 2018

Aanmeldingswachttijden Specialistische GGZ

Locatie Wachttijd in weken
Roosendaal/Bergen op Zoom 10
Breda 9
Den Bosch 9
Eindhoven 12
Helmond 5
Tilburg 4
Oss 16

Aanmeldingswachttijden BasisGGZ

Locatie Wachttijd in weken
Breda 9
Den Bosch geen intakes mogelijk
Eindhoven 8
Tilburg 9

Aanmeldingswachttijden Jeugd en jongeren

Voor jongeren onder de 18 jaar kunnen we binnen 2 weken een intake aanbieden, voor jongeren tussen de 18 en 24 is de wachttijd voor de intake meestal iets langer. Intake kan wellicht niet op alle NK-locaties plaatsvinden, hier wordt altijd gekeken naar uw situatie en mogelijkheden. Behandeling kan wél op andere NK-locaties plaatsvinden. Als we uw verwijsbrief binnen hebben, kijken we samen op welke locatie u het beste geholpen kunt worden.

Locatie Wachttijd in weken jongeren 18-24
Regio Breda/Roosendaal 4
Regio Eindhoven 4
Regio Sint-Oedenrode 3
Regio Tilburg 6

Behandelingswachttijden

Dit zijn de gemiddelde wachttijden over de maanden juli en augustus.

Behandelingswachttijden Specialistische GGZ

Locatie Wachttijd in weken
Roosendaal/Bergen op Zoom 6
Breda 4
Den Bosch 5
Eindhoven 5
Helmond 4
Tilburg 4
Oss 7

Behandelingswachttijden BasisGGZ

Voor de BasisGGZ zijn de wachttijden voor behandeling twee tot vier weken na de intake.

Behandelingswachttijden Jeugd en jongeren

Voor jeugd en jongeren onder de 18 sluit de behandeling altijd aan op de intake. Voor jongeren tussen de 18 en 24 is de wachttijd iets langer. De intake kan op een andere locatie plaatsvinden dan de behandeling. We bekijken de mogelijkheden samen als de verwijsbrief binnen is.

Locatie Wachttijd in weken jongeren 18-24
Regio Breda/Roosendaal 3
Regio Eindhoven 4
Regio Sint-Oedenrode 5
Regio Tilburg 6

Wachtlijstbemiddeling door uw zorgverzekeraar

Als u de wachttijd te lang vindt, kunt u altijd contact opnemen met uw zorgaanbieder, of uw zorgverzekeraar vragen om wachtlijstbemiddeling. Uw zorgverzekeraar kan u ondersteunen, zodat u binnen vier weken vanaf uw eerste contact met een zorgaanbieder een intakegesprek krijgt, en dat binnen tien weken vanaf de intake, de behandeling is gestart. Dit zijn de maximaal aanvaardbare wachttijden die door zorgaanbieders en zorgverzekeraars gezamenlijk zijn overeengekomen (de treeknorm).