Home > Hulp en advies > Advies en voorlichting voor ouders

Advies en voorlichting voor ouders

Ouders schrikken vaak als zij worden geconfronteerd met het “experimenteergedrag” van hun kind. Begrijpelijk, vooral als ouders niet veel kennis hebben van de verschillende middelen. Soms zorgt dat voor miscommunicatie.

Informatie en advies

Wilt u meer weten over alcohol en drugs of maakt u zich zorgen over het middelengebruik van uw experimenterend kind, dan kan het team Preventie u het volgende bieden.

Telefonisch adviesgesprek
Tijdens werkdagen van 8.00 tot 17.00 uur zijn medewerkers van Advies & Informatie op telefoonnummer 073-689 90 90 bereikbaar om uw vragen te beantwoorden. U kunt bij hen terecht met vragen over genotmiddelen, tips hoe u een gesprek over genotmiddelen met uw kind aan kunt gaan of andere opvoedtips.

Individueel gesprek op afspraak
U kunt ook direct een afspraak maken voor een individueel gesprek over genotmiddelen, het verschil tussen verslaving en experimenteren, tips hoe u om kunt gaan met experimenteergedrag en problematisch gebruik en eventueel een doorverwijsmogelijkheid naar de hulpverlening.

Ouder-kindgesprek
Als u uw kind bij het gesprek wilt betrekken, dan kunt u bij het team Preventie terecht voor een ouder-kindgesprek. U heeft dan een gesprek met een preventiewerker. Uw kind heeft tegelijkertijd met een andere medewerker een gesprek.

Informatieavond voor opvoeders
Bij voldoende belangstelling kunnen voor groepen opvoeders informatieavonden over alcohol, drugs en opvoeding georganiseerd worden op één van de vestigingen van Novadic-Kentron of op een andere gewenste locatie.

Homeparty
Een homeparty wordt georganiseerd voor, door en bij opvoeders thuis. Een preventiewerker komt dan bij u thuis informatie geven over verschillende genotmiddelen, opvoedingstips en handvatten voor een gesprek met het kind.

Wilt u meer informatie?

Voor meer informatie, folders (gratis) of een afspraak kunt u bellen of mailen naar team Preventie van Novadic-Kentron.